ALGEMENE CURSUSVOORWAARDEN YOGA HATTEM

Deelname aan de lessen betekent akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

 1. De lessen bestaan uit diverse yogahoudingen, statisch of in serie, lichaamsscan en meditatie. Voor meer informatie over de inhoud van de lessen kunt u terecht op de website elisehof.nl/yogahattem
 2. Voor de yogalessen heeft u kleding nodig waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen, desgewenst kunt u uw eigen matu, deken of hulpmiddelen meenemen. Deze zijn allen aanwezig in de studio.
 3. Inschrijven voor een les kan via https://www.momoyoga.nl/YogaHattem/.  U kunt via dit systeem zelf lessen boeken, lessen annuleren of de inschrijving wijzigen. Het is voor de groep en de yogadocent belangrijk dat u op tijd aanwezig bent.
 4. U kunt een losse les boeken of een strippenkaart aanschaffen. Lossen lessen zijn 11 euro en een strippenkaart kost 95 euro.
 5. Mocht u niet kunnen, meld u dan tijdig af zodat een andere deelnemer uw plaats kan innemen. Bij verhindering geldt dat u tot 24 uur van tevoren kosteloos kunt afzeggen. Bij minder dan 24 uur ben ik helaas genoodzaakt de les af te schrijven. Meld u af via het systeem, als dit niet mogelijk is kunt u dit telefonisch doen op 06-37164760 of per e-mail via de.elisehof@gmail.com.
 6. Er vinden doorgaans geen lessen plaats tijdens de schoolvakanties regio Noord. Wanneer dit wel het geval is, zal dit vaak met een aangepast rooster zijn en wordt dit gecommuniceerd.
 7. Tijdens de zomervakantie is er een zomerstop van een aantal weken. Er vinden tijdens die weken geen reguliere lessen plaats. De lessen die doorgang vinden worden gecommuniceerd voor aanvang zomervakantie.
 8. De yogadocent geeft aanwijzingen ten aanzien van in aandacht bewegen, de intensiteit en de belasting van de oefeningen. U blijf echter verantwoordelijk voor uw eigen welzijn. U volgt de lessen op eigen risico. De yogaoefeningen zijn er juist om u kennis te laten maken met uw eigen mogelijkheden en onmogelijkheden en hier met milde vriendelijkheid mee omgaan. Voorkom ten alle tijde dat u over uw grenzen heengaat. U kunt bij twijfel de docent om advies vragen.
 9. Als u onder medische behandeling bent, wilt u dan overleg plegen met uw behandelaar over het volgen van yogalessen? Dit geldt ook voor mensen die een operatie hebben ondergaan of chronische klachten hebben. Wilt u bij een niet vermelde klacht de yogadocent voor de les hiervan op de hoogte brengen? De persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor de yogalessen.
 10. Bij ziekte of andere klachten dient u de yogadocent voor aanvang van de les te informeren. Zie ook onze uitgebreide COVID-19 handleiding, onderaan.
 11. Uw mobiele telefoon dient “uit” te staan tijdens de les.
 12. De yogadocent is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen. De studio zit tijdens de les op slot. Persoonlijke eigendommen worden echter niet in bewaring genomen. Wij adviseren u geen waardevolle spullen mee te nemen naar de les.
 13. Bij eventuele geschillen of klachten proberen we gezamenlijk een oplossing te vinden.

 

COVID 19

Belangrijkste maatregelen CORONA naar aanleiding van richtlijnen van het RIVM:

 1. Bij (milde) verkoudheidsklachten en/of koorts (bij uzelf of uw huisgenoten): blijf thuis.
 2. Neem indien mogelijk uw eigen yogamat en props mee. Als dat niet lukt zorg dat u de props of de mat die u gebruikt achteraf zelf goed schoon maakt met het desinfectiemateriaal en poetspapier wat aanwezig is.
 3. Kleed uzelf thuis om.
 4. Vermijd fysiek contact en houd 1,5 meter afstand. We kunnen elkaar begroeten met het namasté gebaar.
 5. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoeken en gooi deze na gebruik direct in de prullenbak.
 6. Zit zo min mogelijk met uw handen aan uw gezicht. 
 7. Zorg goed voor uzelf en was met aandacht voor en na de les, thuis uw handen.
 8. Laat het toilet bij gebruik ook schoon en gedesinfecteerd achter.
 9. We komen een voor een de studio binnen en verlaten ook een voor een de studio en houden daarbij 1,5 meter afstand. Desgewenst is er de mogelijkheid om via de achterkant van de studio het pand te verlaten.
 10. De plekken voor de matjes zijn gemarkeerd met tape.
 11. Desinfectiemateriaal is aanwezig, de ventilatie in de studio is aangepast en volgens de richtlijnen. Na iedere les wordt de ruimte gelucht en worden contactoppervlakten gedesinfecteerd.