De training mindfultrainingdef

Mindfulnesstraining verenigt oosters inzicht met westerse psychologische methoden en is inmiddels een vertrouwde benadering in Nederland, gebaseerd op resultaten van wetenschappelijk onderzoek. De training volgt de opzet van de ‘officiële’ Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), die door Jon Kabatt Zin is ontwikkeld.

Acht weken lang is er wekelijks een bijeenkomst van twee uur. Daarin doe je met een kleine groep mensen begeleide aandachtsoefeningen, lichaamsoefeningen en oefeningen om het bewustzijn van het hier en nu in het dagelijks leven te vergroten. Ook zijn er oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn en vermoeidheid, en is er uitleg over de samenhang tussen stress en negatief denken. De kracht van de training ligt mede in het dagelijks doen van de oefeningen. Iedereen oefent dagelijks ca. drie kwartier thuis. Voorafgaand aan de training vindt een vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek plaats. Na afloop is er de mogelijkheid voor een individueel evaluatiegesprek.

Voor wie?

Iedereen kan profiteren van een mindfulness training. Mocht je graag een training willen volgen en wil je de tijd nemen voor de dagelijkse oefenopdrachten neem dan contact op voor een vrijblijvend informatie- en kennismakingsgesprek.

Wanneer?

Kijk voor actuele informatie bij Data en Kosten

Vergoeding

Vanuit verschillende zorgverzekeringen is vergoeding voor het volgen van een Mindfulnesstraining mogelijk.Kijk voor meer informatie bij http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness.