De Elisehof

Naomi Slijkhuis

Voor veel mensen is het huidige leven een uitdaging. Balanceren tussen werk, relatie, gezin en jezelf. Soms is er ziekte, pijn. Omgaan met veranderingen brengt vaak stress met zich mee. Stress die we vervolgens maar al te graag weg willen hebben.

Mijn naam is Naomi Slijkhuis. Ik ben opgeleid als politicoloog met milieuaantekening en heb een loopbaan als beleidsmedewerker communicatie en educatie bij diverse natuur- en milieuorganisaties achter de rug. Gaandeweg heb ik besloten mij te richten op mijn passie voor meditatie en yoga vanuit de behoefte dit te delen. Ik weet uit eerste hand wat chronische stress teweeg kan brengen. Mindfulness, meditatie en yoga beoefening hebben mij zeker ook in roerige tijden een handvat gegeven om in aandacht om te gaan met de stress die het leven ons zonder meer brengt.

In mijn leven spelen meditatie en yoga een grote rol. Sinds 1993 beoefen ik met name de Vipassana meditatie. Mijn eerste echte leraar was Dingeman Boot. Daarnaast laat ik me inspireren door onder andere Thich Nhat Hanh, Pema Chodron en Jeff Foster. Om de nodige verdieping en verstilling te vinden volg ik met regelmaat stilte retraites in binnen en buitenland. Yoga is een vast onderdeel van mijn dag. Om hierin nog meer te verdiepen volg ik op dit moment een intensieve yoga docenten opleiding aan de Yoga Minds Academy. En na een uitgebreide opleiding in 2013 tot Mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam ben ik nu gecertificeerd Mindfulnesstrainer.

Op de Elisehof geef ik Yoga en Mindfulness in mijn eigen studio, met ruimte voor persoonlijk contact en verdieping. Ik werk hier met groepen van vier tot maximaal zeven deelnemers.

Mijn liefde voor natuur en milieu blijft onderdeel van mijn bedrijf. Ik geef moestuinles aan groep zes van de basisschool Het Palet in Hattem.  Daarnaast help ik geïnteresseerden met het zelf beginnen van een moestuin. Kleine groepen kunnen bij mij terecht voor informatie over plannen, zaaien, onderhoud en oogsten. Het is voor mij een prachtige uitdaging deels zelfvoorzienend te zijn, mijn huis duurzaam te verbouwen en verantwoord in te richten. Graag zou ik meer doen met community sharing. De Elisehof is voor mij een heerlijke speelplek om mijn ideeën over duurzaam leven gestalte te geven en te delen!