Over mij

Voor veel mensen is het huidige leven een uitdaging. Balanceren tussen werk, relatie, gezin en jezelf. Soms is er ziekte, pijn. Omgaan met veranderingen brengt vaak stress met zich mee. Stress die we vervolgens maar al te graag weg willen hebben.

Mijn naam is Naomi Slijkhuis. Al sinds mijn kindertijd houd ik me bezig met het welzijn van mens, natuur en milieu. De motivatie om bij te dragen aan een rechtvaardige en duurzame wereld was en is groot. Een master Internationale Betrekkingen met milieuaantekening, aan de Universieit van Amsterdam, bleek een logische stap. Een vervolg vond ik in mijn loopbaan als beleidsmedewerker communicatie en educatie bij diverse natuur- en milieuorganisaties. Gaandeweg kwam de behoefte mij meer te verdiepen in de achterliggende patronen van mensen, wat maakt dat er zoveel lijden is, wat maakt dat wij onze natuurlijke leefomgeving misbruiken, waarom is er zoveel stress? Daarom heb ik besloten mij te richten op mijn passie voor meditatie en yoga. Deels om mij steeds verder te verdiepen in een weg die leidt tot een ontspannen, bewust leven en deels vanuit de behoefte dit te delen. Ik weet uit eerste hand wat chronische stress teweeg kan brengen. Mindfulness, meditatie en yoga beoefening hebben mij zeker ook in roerige tijden een handvat gegeven om in aandacht om te gaan met de stress die het leven ons zonder meer brengt. Daarnaast helpt het mij om in compassievolle aandacht voor mijzelf en mijn omgeving te leven.

Sinds 1993 beoefen ik met name Vipassana meditatie en andere hieraan gerelateerde meditatietechnieken. Mijn eerste echte leraar was Dingeman Boot. Daarnaast laat ik me inspireren door onder andere Thich Nhat HanhJoseph Goldstein en Tara Brach. Yoga is een vast onderdeel van mijn dag.  Om de nodige verdieping en verstilling te vinden volg ik met regelmaat stilte retraites in binnen en buitenland en na- en bijscholing in Mindfulnes en Yoga. Na een uitgebreide opleiding in 2013 tot Mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam ben ik nu gecertificeerd Mindfulnesstrainer.

In de Mindfulnesstraining en tijdens mijn yogalessen kom ik vaak de kracht van gedachten tegen en van beperkende overtuigingen. Mindfulness is behulpzaam om je automatische patronen te herkennen. Toch zocht ik een manier om relatief eenvoudig beperkende overtuigingen om te keren. Ik vond hierin handvaten bij PSYCH-K®. PSYCH-K® is een diepgaande reeks processen die het onderbewustzijn helpt bij het herschrijven van zelf-beperkende onderbewuste programma’s (overtuigingen). Het proces gaat uit van de kracht in de persoon die de verandering wenst. Iemand kiest zelf welke overtuigingen hij of zij wil aanpakken. Ik ben master facilitater en help je graag deze mooie methode te ontdekken.

Op de Elisehof geef ik Yoga en Mindfulness in mijn eigen studio, met ruimte voor persoonlijk contact en verdieping. Ik werk hier met kleine groepen van maximaal vijf deelnemers.

Mijn liefde voor natuur en milieu blijft ook onderdeel van mijn bedrijf. Ik heb jarenlang moestuinles gegeven aan groep zes van de basisschool Het Palet in Hattem. Daarnaast ben ik als politicoloog en vrijwilliger betrokken bij diverse NGO’s en politieke partijen op het gebied van klimaat en rechtvaardigheid. En volg ik een opleiding tot klimaatcoach. Het is voor mij een prachtige uitdaging mijn voetafdruk te verkleinen en mijn handafdruk te vergroten en tevens mij hard te maken voor een systeemverandering (van binnen en van buiten).

De Elisehof is voor mij een heerlijke speelplek om mijn ideeën over duurzaam leven gestalte te geven en te delen!