Mindful verkouden

De meditatie oefening aan het eind van de yogales klinkt alsof ik me onder een steen bevind, mijn stem een octaaf lager, steeds zachter, met man en macht proberend de snotstroom tegen te houden….. Griep, of in ieder geval zeer verkouden… Nu, na een tijd van voorbereiding, de eerste lessen achter de rug zijn voel ik het pas goed.

En daar ga ik, in gevecht met mezelf. Tot ik me eraan overgeef, de stilte opzoek die er is, het ongemak ervaar in plaats van er tegen te vechten. Mijn ego speelt op “ deze les moet perfect zijn, anders ben ik geen goede docent, ik moet beter worden want ik heb allerlei afspraken en wat zullen mensen niet van me zeggen als ik afzeg? Wat jammer dat ik mijn vrienden niet kan zien, ik had me er zo op verheugd”.

Gedachten, gevoelens, emoties…… Oh ja, opmerkzaam zijn, Mindful zijn. Stoppen. En dan kan ik er zijn, met snot, met hoofdpijn. Werkelijk zijn. Ieder moment houdt een unieke kans in zich om met jezelf in contact te komen. Zo biedt ziekte een uitstekende oefening in Mindfulness. We kunnen oefeningen in de vergankelijke en veranderlijke aard van het moment, van de gezondheid en ons lichaam. En hoe we dat weer kunnen loslaten, dankbaar voor de dingen die we nog kunnen, voor de steun die er is.

Mindfulness biedt al jaren mensen met chronische pijnklachten verlichting bij fysieke en mentale klachten. Griep biedt zeker een prachtige oefening in aandacht en opmerkzaamheid. Accepteren en simpelweg gewaar zijn van de sensaties in het lichaam.
Het lichaam scannen zonder oordeel, gewoon kijken hoe het voelt. En opmerkzaam zijn op gevoelens, gedachten en emoties die daarmee gepaard gaan.

Probeer het eens zelf, stop jezelf niet weg, leidt jezelf niet af door televisie, of telefoon, maar kijk eens hoe het nu is. Misschien kom je erachter wat je werkelijk nodig hebt, in stilte.

Wil je ook weten wat Mindfulness voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Bel Naomi op 0637164760/0383373845  of mail naar naomislijkhuis@gmail.com.

BeFunky_Chromatic_1.jpg